Speurneuzen opgelet!
Gebruik jouw hond graag zijn neus, en vind je het leuk om op een ontspannen manier bezig te zijn met je hond, dan is praktijkspeuren zeker iets voor jullie. Het  is een spannend, enerverende en een actieve bezigheid voor baas en hond. Bij het speuren werkt de hond een menselijk geurspoor uit, waarbij jij hem helpt door goed zijn lichaamstaal te lezen en daarop te anticiperen. De hond werkt hierbij in een tuig, aan een lange lijn. Bij het praktijkspeuren leert je hond het uitgezette spoor uit te werken en zich daarbij volledig te focussen op de specifieke en persoonlijke geur van het spoor om zodoende de “vermiste” persoon zo snel en gedegen mogelijk te vinden.

Wat gaan we doen?
De lessen duren 1 uur. Om de beurt is er een hond aan het werk. Als het nodig is helpen we elkaar met het uitzetten van de sporen. De honden die niet aan de beurt zijn wachten in de auto op hun beurt. Als de sporen langer worden is er altijd iemand bij de auto’s om de boel in de gaten te houden.

Wanneer en voor wie en welke leeftijd?
Het is op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Praktijkspeuren is geschikt voor alle honden; van groot tot klein en van pup tot oudere hond. De lessen zijn geschikt voor beginnende honden maar ook voor de hond met ervaring.

Hoe groot is de groep?
De groep bestaat uit 3 combinaties.

Waar?
De locatie wordt altijd de dag voorafgaande aan het speuren doorgegeven. We trainen op verschillende locaties zodat het voor iedereen een uitdaging blijft.

Kosten?
De kosten bedragen 25 euro per les. Wanneer je mee wil doen laat je mij even weten dat je interesse hebt en ik stuur je de instructies door zodat je kunt inschrijven.

Wat heb je nodig voor deze lessen?

  • Tuig en halsband
  • Gewone lijn en lange lijn
  • Kleine bakjes met dekseltje (smeerkaasbakje of botervlootje)
  • Speeltje waar de hond dol op is
  • handschoenen antislip als je hond krachtig is

In de eerste instantie kan je heel veel materiaal gebruiken wat je al hebt. Wil je professioneler aan de slag, laat je dan goed voorlichten.

 

Inschrijfformulier

Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor een cursus of workshop.

Stap 1 van 3

  • Let op, hier eerst de juiste cursus selecteren...
  • 0,00 €
  • DD slash MM slash JJJJ
    Gewenste (voorkeur) datum, puppycursus is op zaterdagochtend of woensdagavond.

Pin It on Pinterest

Share This