Wat is summerschool? Gedurende de hele zomervakantie verzorgen we losse lessen om het bestaande gedrag te behouden of nieuw gedrag aan te leren. Deze lessen kunnen gevolgd worden door iedere hond van pup tot seniorhond, van chi hua hua’s tot duitse doggen. (Ex)cursisten van de Martin Gaus hondenschool krijgen voorrang op de inschrijvingen. 

Je kunt inschrijven voor de onderstaande lessen. Alles is los te volgen.

De prijzen zijn als volgt:
Inschrijven voor 1 losse les 12,50 per les
Inschrijven voor 2 t/m 5 lessen 11,50 per les
Inschrijven voor 6 lessen of meer 10,00 per les

Afwijkende prijzen:
Opfriscursus/puppychallenge cursus (9 lessen voor 125,00 incl. naslagwerk) of 15,00 losse les
Kanoën met je hond
• 2 personen canadese kano – € 45,00 (voor 2 personen + hond(en))
• 1 persoon kajak – € 27,50 (1 persoon + hond)
Speuren met je hond bij volle maan – € 25,00 per hond (ongeacht hoeveel personen)
Hondenspeeltjes maken let op bovenop de les prijs nog het materiaal wat je gebruikt (als je inschrijft krijg je hier een indicatie van)
Individuele training harde geluiden – € 25,00 per hond per half uur
Fotoboekje maken van de foto’s van je hond bovenop de les prijs nog het materiaal wat je gebruikt
(als je inschrijft krijg je hier een indicatie van)
Zwemmen met je hond – 12,50 per hond (ongeacht hoeveel personen)

Inschrijven via mail: info@mghsbergenopzoom.nl

Let op want vol is vol.

Vrijdag 14 juli
Lezing 5 minuten quality time met je hond (deze avond is zonder hond)
Iedereen heeft per dag wel 5 minuutjes over voor zijn hond, maar hoe vul je die nou het beste in en geef je de hond een zo’n fijn mogelijk leven? Juist, door van die 5 minuten, quality time te maken. In deze workshop leer je hoe je een hond uitdaging kan geven en erg slim maakt. Ook geef je de hond zelfvertrouwen en versterk je hiermee je relatie. Kortom een must voor iedere hondenliefhebber. Op woensdagavond 19 juli is de praktijktraining, dan kun je de lezing samen met je hond in praktijk brengen. De lezing is los van de praktijktraining te volgen.

Zaterdag 15 juli
Afsluiting van het behendigheidsseizoen met een spectaculaire wandeling (is incl. de cursus van alle mensen die de behendigheid hebben gevolgd afgelopen jaar)

Maandag 17 juli ochtend (iedere maandag en donderdagochtend)
de opfriscursus/puppychallenge
(9 lessen, kosten € 125,00 incl. naslagwerk)Losse lessen 15,00 euro
Voor mensen die gedurende de zomervakantie nog eens wat dingen willen opfrissen zoals het niet trekken aan de lijn/hierkomen/rustig blijven zitten-liggen/niet opspringen/alleen zijn. Het geheel wordt ook ondersteund met theoretische uitleg over het feit waarom je hond iets wel of niet doet.
9 lessen met een leuke afsluiting.
Voor wie? Mensen die ooit al de basiscursus hebben gevolgd of mensen die de puppycursus hebben afgerond en graag meteen verder willen met hun hond. Het is ook mogelijk om losse lessen te volgen (ivm vakantie’s)

De thema’s zijn het volgende:
In alle lessen wordt het opspringen en het alleen thuis blijven behandeld.
• Les 1 – 17-07: Aandacht van je hond (allerlei manieren om de aandacht van je hond vast te houden en ervoor te zorgen dat hij niet afgeleid is)
• Les 2 – 20-07: Aandacht van je hond – zitten – hierkomen
• Les 3 – 24-07: Aandacht van je hond – zitten – wachten
• Les 4 – 07-08: Aandacht van je hond – af liggen
• Les 5 – 10-08: Aandacht van je hond – af liggen en blijven liggen
• Les 6 – 14-08: Aandacht van je hond – meelopen aan de lijn zonder trekken
• Les 7 – 17-08: Aandacht van je hond – meelopen aan de lijn zonder trekken vervolg
• Les 8 – 21-08: Aandacht van je hond – zit – wacht – hierkomen
• Les 9 – 24-08: Aandacht van je hond – alle oefeningen op rij
• Les 10 – 02-09: Eindevaluatie

Woensdag 19 juli
Hoe vermaak ik mijn hond?
Praktijktraining met allerlei leuke en simpele hondenspelletjes, die je zelf kunt maken. Dit is een vervolg op de lezing van vrijdag 14 juli. Je hoeft niet perse naar de lezing te zijn geweest om deze training te kunnen volgen.

Zaterdag 22 juli
Fietsers/Joggers/bewegende objecten (konijn, eekhoorn, eend)
Hoe ga je om met bewegende objecten? We gaan trainen met fietsers/joggers/scooter en dieren (geen echte) maar we zetten het wel goed in scene. Leer je hond beheersen in dit soort situaties.

Dinsdag 25 juli
Kanoën met je hond
Zin in een spannend avontuur? Ga dan mee met onze kanotocht op het Veerse Meer. We starten om 19.00 uur bij Kanoa, daar krijg je een kano toegewezen en gaan we eerst oefenen met de hond en de kano. Gaat dit goed dan gaan we onder begeleiding van een gids een mooie tocht maken over het Veerse meer. Om 21.00 uur zijn we weer terug bij Kanoa. Kosten voor 2 personen en hond in een canadese kano € 45,00. Kosten voor 1 persoon en 1 hond in een kajak: € 27,50.

Woensdag 26 juli
Zomerpret
Allerlei leuke oefeningen en spelletjes die met het thema zomer te maken hebben. Let op je kunt wel een nat pak halen op deze avond.

Maandag 07 augustus
Speuren bij volle maan.
Altijd al willen weten of weerwolven echt bestaan. Wij gaan op zoek. Het leuke van deze avond is dat de honden geen speurervaring hoeven te hebben, dus iedereen kan meedoen. Je moet alleen wel dapper zijn natuurlijk! Locatie: ‘t Appeltje bergen op zoom. Maximaal 8 honden. € 25,00 per hond

Dinsdag 08 augustus
Hondenspeeltjes maken (zonder hond)
We gaan leuke speeltjes maken voor je hond. Ik ga je leren hoe je met de meest simpele dingen, het mooiste speeltje voor je hond kunt maken. Trekspeeltjes, apporteerspeeltjes en entertainspeeltjes.
Deze workshop is excl. materiaal. Het materiaal wat je gebruikt wordt in rekening gebracht.

Woensdag 09 augustus
Stormbaan
Natuurlijk hebben wij allemaal stoere honden, dus laat ze de stormbaan trotseren. Ook heel geschikt voor jonge honden om te leren hoe je moet concentreren en je poten, neus en ogen moet gebruiken. Ook voor angstige honden een aanrader om jezelf te overwinnen. En natuurlijk gewoon ook heel leuk voor de rauwdouwers.

Donderdag 10 augustus
Het grote hierkomspel
Leer je hond spelenderwijs dat hierkomen 1 groot feest is. En we maken van alle honden hierkomkampioenen.

Flyagility
De nieuwe hondensport. Flyball de estafette race met de ballenmachine gecombineerd met agility, de behendigheidstoestellen. Nieuwsgierig geworden? Kom ontdekken of het iets voor jou hond is.

Zaterdag 12 augustus
Harde geluiden
Is jouw hond bang van harde geluiden en wil je er dit jaar echt iets aan doen? Schrijf dan in voor deze workshop met je hond. Individuele begeleiding (25,00 per half uur) of training in de groep als je hond niet bang is, maar als je er zeker van wilt zijn dat hij het ook niet gaat worden.

Zoeken naar de schat! (‘s avonds op het strand)
Is jouw hond een echte speurneus en jij een echte sherlock Holmes. Los dan samen het mistery van de schat op. Voor zowel hond als baas een lekkere versnappering op het strand en er worden mooie foto’s gemaakt van je hond. Dus deze avond mag je niet missen.

Dinsdag 15 augustus
Lezing hondencommunicatie(zonder hond)
Wat zegt mijn hond nou precies en hoe leer ik hem begrijpen? Wat betekend zijn blaf, wat betekend zijn houding, wat betekend zijn gepiep? Kortom communicatie in de ruimste vorm van het woord. Op donderdagavond 17 augustus is de praktijktraining met je hond (deze is ook los te volgen).

Woensdag 16 augustus
Fotoworkshop
Altijd in de weer om je hond mooi op de foto te zetten, net altijd te laat met afdrukken of net geen mooie compositie. Leer onder begeleiding van Patricia v.d. Sluijs (zeer ervaren hondenfotograaf) hoe je met jouw eigen camera de mooiste kiekjes kunt maken van jouw lieveling. Deze workshop is op locatie en kost € 17,50. Minimaal 10 deelnemers.

Woensdag 16 augustus
Hondendiner
Wegens groot succes van vorig jaar in de herhaling. Vorig jaar zaten alle honden aan een gedekte tafel. De eigenaar had een hondensnack voor iedere deelnemende hond meegenomen en na ieder spelletje mocht er 1 hond trakteren. Wat een feest was dat, dus dit jaar gaan we overtreffen!!!!!

Donderdag 17 augustus
Praktijktraining communicatie met je hond en communicatie hond/hond.
Leer je hond begrijpen in de praktijk. We gaan allerlei oefeningen doen met onze hond en kijken naar elkaars hond om ze te leren begrijpen. Wanneer zou het fout kunnen gaan? Wanneer moet ik ingrijpen of juist niet? Wat vindt de hond nog leuk en wanneer vindt hij het niet meer leuk? Word een echte hondenexpert.

Zaterdag 19 augustus
Fit met je hond
Tijd om de spieren weer eens wat los te maken en de barbecuekilo’s vaarwel te zeggen. Lekker sportief bezig zijn met je hond op locatie. Kom fit en ontspannen terug van spannende wandeling met leuke sportieve oefeningen voor zowel hond als baas.

Dinsdag 22 augustus
Lezing over diverse trainingstechnieken
Er zijn op dit moment vele trainingstechnieken en ik wil jullie deze allemaal even toelichten. De allernieuwste techniek EMRA training, de BAT training, Bridge training, clickertraining (Freestyle/beloningsgericht), positieve training en aversietraining. Ze komen allemaal aan bod.

Woensdag 23 augustus
Canine Freestyle/doggydance
Dansen met je hond, wie wil dat nou niet? Doggydance is vooral trucjes op muziek en Canine Freestyle is vooral oefeningen op muziek. Ook voor mensen die echt denken dat dit niets voor hen is, kom het gewoon eens een keer proberen en je zult zien hoe leuk je hond en jij dit gaan vinden.

Donderdag 24 augustus
Fotoboekje maken van foto’s van je hond
En dan hebben we natuurlijk alle lessen leuke foto’s gemaakt van onze honden in actie. Die moeten natuurlijk mooi worden ingeplakt. Leuk om mee te nemen en iedere trotse hondeneigenaar moet toch aan iedereen zijn allerliefste hond kunnen laten zien. Deze workshop is excl. materiaal. Het materiaal wat je gebruikt moet je achteraf nog af rekenen.

Zwemmen bij Zwembad de Stok 30 september exclusief voor mensen die bij de Martin Gaus hondenschool hebben getraind of trainen. ‘s Middags van 13.00 tot 15.00
Kosten 12,50 per hond (ongeacht hoeveel personen er mee gaan). Maximaal 25 honden.

 

Inschrijfformulier

Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor een cursus of workshop.

Stap 1 van 3

  • Let op, hier eerst de juiste cursus selecteren...
  • 0,00 €
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
    Gewenste (voorkeur) datum, puppycursus is op zaterdagochtend

Pin It on Pinterest

Share This