Summerschool 2021 

Wil je jezelf nou inschrijven klik dan op het de knop inloggen rechtsboven in de balk. Meld je hier aan voor de summerschoollessen.

Flyagility
Een vrij nieuwe sport in hondenland een combinatie van flyball waarbij de hond over diverse hindernissen springt de bal uit het flyballapparaat haalt. Agility is een sport waarbij de hond over allerlei hindernissen moet springen, door tunnels moet kruipen en over obstakels heen moet klimmen. Hiervan is in de flyagility een combinatie gemaakt. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom naar deze les en we laten jullie er samen aan proeven.

Wanneer?
Maandag 09-08 om 18.30 – 19.00 op de hondenschool.
Aantal deelnemers?
4
Kosten?
€12,50

Hoopers
Een hondensport die lijkt op behendigheid. Je gaat je hond door een soort hoepels laten lopen, door tunnels laten rennen en om objecten heen sturen. Een sport zeer toegankelijk ook voor pups en oudere honden. Kortom beleef deze ervaring met je hond en kom naar deze les.

Wanneer?
Maandag 09-08 om 19.00 – 19.30 op de hondenschool.
Aantal deelnemers?
4
Kosten?
€12,50

Speurneuzen, proef aan detectie
De detectie honden zijn de honden die je op Schiphol tegenkomt en die de personen uit de lijn halen die drugs bij zich hebben. Vind je het interessant om te leren hoe je zoiets aan pakt, kom dan naar deze les.

Wanneer?
Maandag 09-08 om 19.30 – 20.00 op de hondenschool.
Aantal deelnemers?
4
Kosten?
€12,50

Behendigheid
Bij ons een heel populaire les omdat het zo ontzettend leuk is om te doen voor hond en baas. Het bouwt spelenderwijs een hele leuke band op waarbij je hond goed leert zit-wachten, hierkomen en meelopen aan de lijn zonder trekken. De toestellen nemen zijn de beloning voor de hond waarbij de druk dus een stuk minder wordt. Wil je dit eens proberen? Dan kan dat met honden van alle leeftijden, dus ook voor de pups is dit mogelijk. We passen de oefeningen aan het niveau, de leeftijd en het ras.

Wanneer?
Maandag 09-08 om 20.00 – 20.30 op de hondenschool
Aantal deelnemers?
4
Kosten?
€12,50

Spookje en trekspeeltje maken
Ik ben een creatief mens en maak graag de speeltjes voor mijn hond zelf. Waarom? Dan weet ik dat ik het speeltje heb wat de hond superleuk vindt en van welk materiaal het gemaakt is. Als het stuk gaat kan ik het repareren. Wat gaan we vanavond maken? Een spookje voor je hond en daarbij krijg je ook meteen nog leuke spelletjes aangeboden die je samen met je hond en je nieuwe spook kunt doen. Daarnaast maken we als extra nog een trekspeeltje.

Wanneer?
Dinsdag 10-08 18.30 tot 19.30  op de hondenschool
Aantal deelnemers?
10
Kosten?
€24,95 (incl. alle materialen)

Slingers
De slinger is een populair speeltje bij onze honden. Leuk om te maken en voor de hond een geweldig trekspeeltje, verstop- of snuffelspeeltje. Daarnaast maken we nog een ander soort slinger om brokjes in te verstoppen of ook weer leuk te sjorren. Ik leg ook uit hoe je hier een riem van zou kunnen maken.

Ook bij deze speeltjes krijg je een leuke uitleg wat je er allemaal mee kunt.

Wanneer?
Dinsdag 10-08 19.30 tot 20.30  op de hondenschool
Aantal deelnemers?
10
Kosten?
€24,95 (incl. alle materialen)

Donderdag 12-08

Jachttrainingen op locatie
Heb je een jachthond en wil je graag eens kijken wat zijn aanleg is voor de jacht, dan is deze workshop iets voor jou. Ook als je hond al iets gedaan heeft met de jachttraining of apporteren, dan hebben we leuke uitdagende oefeningen. Ook een sleepspoortje lopen zit erbij.

Wanneer?
Donderdag 12-8 18.30 tot 19.15 uur op locatie (krijg je nog door)
Aantal deelnemers?
4
Kosten?
€19,95

Zwemmen met je hond op locatie

  1. voor beginners zoals pups
  2. voor de pro’s met leuke spelletjes

Leer je pup zwemmen op een verantwoorde manier. Het is echt niet zo dat honden van nature kunnen zwemmen. Je zult het ze echt moeten leren en ook hier geldt weer, als je het ze goed aanleert hebben ze een hele mooie zwemslag. Voor de hondjes die het spannend vinden leren we ze met leuke spelletjes aan hoe je watervrees overwint. Geschikt voor alle rassen.

Daarnaast hebben we een groepje met honden die al kunnen zwemmen. We doen allerlei leuke spelletjes met hen in het water.

Wanneer?
Donderdag 12-8 19.15 tot 20.00 uur op locatie (krijg je nog door)
Aantal deelnemers?
5 per groepje
Kosten?
€17,50

Maandag 16-08

opfris 1 – niet trekken aan de lijn
Soms hebben we allemaal wel eens behoefte aan wat opfrissing of herhaling. Dan zijn deze lessen zeker geschikt voor jou en je hond. De eerste opfrisles is niet trekken aan de lijn. Dit blijft een heel moeilijk commando, omdat we vaak toestaan dat de hond de fout ingaat. Vaak raken we geïrriteerd, als hij loopt te trekken aan de lijn en vallen we terug op correcties. In deze les leg ik uit hoe je management toepast en hoe je het beste kunt trainen.

Wanneer?
Maandag 16-08 van 18.30 tot 19.00 uur
Aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
€12,50

Opfris 2 – liggen en blijven liggen
Het commando liggen is een kwetsbaar commando voor een hond. Je maakt jezelf klein en dus kwetsbaar. Honden kunnen het heel spannend vinden om dit commando uit te voeren. Sommige honden vinden het ook moeilijk om te blijven liggen. In deze les krijg je allemaal handige tips om je hond te laten liggen en langer te laten liggen.

Wanneer?
Maandag 16-08 van 19.00 tot 19.30 uur
aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
€12,50

Opfris 3 – Motivatie en concentratie
Voor heel veel honden is het lastig om geconcentreerd te blijven en gemotiveerd worden om iets te doen en te blijven doen. Motivatie is de sleutel om een hond goed te leren luisteren en iets voor ons te laten doen. Wil je hier meer van weten, boek dan deze les.

Wanneer?
Maandag 16-08 van 19.30 – 20.00uur
Aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
€12,50

Opfris 4 – Hierkomen
Het probleem van heel veel honden. Iets wat ook maakt dat honden niet los kunnen lopen omdat ze niet komen als ze geroepen worden. Ook hier speelt motivatie een hele grote rol, dus in dit geval kan het ook handig zijn om eerst deel 3 te doen en meteen erachter aan deel 4. Leer de truukjes voor het hierkomen en zorg dat je hond het fijn vindt om bij je te komen.

Wanneer?
Maandag 16-08 van 20.00 – 20.30 uur
Aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
€12,50

Dinsdag 17-08

We gaan met de honden kanoën. Echt een superleuke activiteit. Je kunt met 2 personen in een kano en de hond vaart lekker mee. We gaan lekker pendelen op de steenbergse vliet. Mocht het weer niet meewerken dan kunnen we dezelfde dag nog afzeggen, dus geen nood, het moet natuurlijk leuk blijven. Bij terugkomst is er nog een lekkere versnapering en wat te drinken voor iedereen. Lekker sportief en leuk bezig zijn met je hond.

Wanneer?
Dinsdag 18-08 van 18.00 tot 20.00 uur bij Akkermans Leisure & Golf
Aantal deelnemers?
10 kano’s (eventueel nog uit te breiden bij meer belangstelling)
Kosten?
€35,00 voor 2 personen + hond(en)

Donderdag 19-08

Fietsen met je hond
Er zijn heel veel mensen die vragen aan mij hoe ga ik nu verantwoord fietsen met mijn hond of hoe leer ik hem lekker mee te rijden in de fietskar. Deze les is ook zeker uitermate geschikt voor pups. De eigenaar leert hier prima hoe je al van heel kleins af aan kan beginnen met fietstraining. Wij nemen de fietsen/fietskarren mee.

Wanneer?
Donderdag 19-08 van 18.30 tot 19.15 uur (locatie nog nader te bepalen)
Aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
€17,50

Fit met je hond
Lekker actief bezig zijn met je hond, leuke spelletjes waarbij jou conditie/lichaam getraind wordt en de hond ook op een leuke manier zijn energie kwijt kan. Kortom actief in de vakantie!

Wanneer?
Donderdag 19-08 19.30 – 20.15 uur
Aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
€17,50

Maandag 23 augustus

Hondendiner
Een superleuk spel waarbij iedere hond iets lekkers meeneemt om te trakteren. Hoe gaat het in zijn werk? We hebben een leuk spel bedacht met allerlei opdrachten. De winnaar van het spel mag een kiezen uit de meegebrachte trakties en die gaan we dan heerlijk met z’n allen oppeuzelen. Daarna weer het volgende spel en de winnaar mag dan weer kiezen uit de overgebleven traktaties. Etc. etc.

Een leuke ontspannende activiteit voor alle honden van alle leeftijden.

Wanneer?
Maandag 23-08 van 18.30 tot 19.15 uur
Aantal deelnemers?
5
Kosten?
€12,50 (zelf voor 5 honden een traktatie meenemen)

Behendigheid
De sport waarbij wij heel erg oefenen op de baas hond relatie. Samen leuke dingen doen en actief bezig zijn. De toestellen zoals de hoogtesprongen, tunnel en bijv. de wip gebruiken om je hond meer zelfvertrouwen te geven en een om samen een relatie op te bouwen. Toegankelijk voor alle honden van alle leeftijden want de oefeningen worden aangepast naar leeftijd en kunnen.

Wanneer?
Maandag 23-08 van 19.15 tot 19.45
Aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
€12,50

Snuitgolf
De nieuwste sport in Nederland. Midgetgolf maar dan voor honden. Erg leuk en uitdagend om te doen. Ook weer heel erg goed voor de concentratie van de hond en ook erg goed voor de eigenaar om trainerskills te oefenen.

Wanneer?
Maandag 23-08 van 19.45  – 20.30 uur
Aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
€17,50

Maandag 30-08

Loslopen
Heel veel eigenaren zouden graag willen dat hun hond veilig kan loslopen, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat hij niet komt, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat hun hond overlast veroorzaakt voor andere mensen en zonder dat ze bang zijn dat hij wegloopt. In deze les leren we waar je op moet letten en hoe je dat aanpakt.

Wanneer?
Maandag 30-08 van 18.30 – 19.00 uur
Aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
€12,50

Maak van je hond een fotomodel
We hebben een paar honden die bij ons op de hondenschool hebben gezeten en nu ingeschreven zijn bij een reclamebureau en meedoen in reclamespots of fotoshoots. Het is erg leuk om je hond bepaalde oefeningen aan te leren zodat je mooie foto’s van hem kan maken of een leuk filmpje van je hond kan maken. Als je het leuk vindt om je hond bij een reclamebureau in te schrijven dan kunnen we je daar ook info over geven.

Wanneer?
Maandag 30-08 van 19.00 – 19.30 uur
Aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
12,50

Opfris 1 – niet trekken aan de lijn
Soms hebben we allemaal wel eens behoefte aan wat opfrissing of herhaling. Dan zijn deze lessen zeker geschikt voor jou en je hond. De eerste opfrisles is niet trekken aan de lijn. Dit blijft een heel moeilijk commando, omdat we vaak toestaan dat de hond de fout ingaat. Vaak raken we geïrriteerd, als hij loopt te trekken aan de lijn en vallen we terug op correcties. In deze les leg ik uit hoe je management toepast en hoe je het beste kunt trainen.

Wanneer?
Maandag 30-08 van 19.30 – 20.00 uur
Aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
€12,50

Speurneuzen, proef aan detectie
De detectie honden zijn de honden die je op Schiphol tegenkomt en die de personen uit de lijn halen die drugs bij zich hebben. Vind je het interessant om te leren hoe je zoiets aan pakt, kom dan naar deze les.

Wanneer?
Maandag 30-08 van 20.00 – 20.30 uur
Aantal deelnemers?
4 per groepje
Kosten?
€12,50

Dinsdag 31-08

Speeltjes maken
Dit keer gaan we aan de slag met speeltjes waarbij je het najagen kunt trainen, dus onder controle kunt zetten. We maken 2 leuke uitdagende speeltjes om concentratie en beheersing te kunnen oefenen.

Wanneer?
Dinsdag 31-08 18.30 tot 19.30  op de hondenschool
Aantal deelnemers?
10
Kosten?
34,95 (incl. alle materialen)

Hoe motiveer ik mijn hond?
Motivatie is het allerbelangrijkste om je hond iets voor je te laten doen. In deze les ga ik je leren wat de mogelijkheden zijn om je hond te motiveren om hem iets voor je te laten doen. We zoeken samen naar de trigger van je hond zodat hij optimaal voor je wil werken.

Wanneer?
Dinsdag 31-08 19.30 tot 20.00  op de hondenschool
Aantal deelnemers?
4
Kosten?
€15,00 (incl. voer)

Waar houdt mijn hond van?
We gaan samen kijken naar elkaar en naar de honden. Je krijgt vooraf een vragenlijst die je invult en aan de hand daarvan gaan we kijken welke hondensporten er bij jou en je hond passen. Ook gaan we kijken naar het gedrag van de hond tijdens het beoefenen van de hondensport. Hierbij kan je heel veel leren van hondengedrag.

Wanneer?
Dindag 31-08 van 20.00 tot 20.45 uur op de hondenschool
Aantal deelnemers?
4
Kosten?
€17,50

Praktijkspeuren op vrijdagochtend
Praktijkspeuren is een spannende, enerverende en actieve bezigheid voor baas en hond. Bij het speuren volgt de hond een menselijk geurspoor uit. De hond werkt hierbij in een tuig aan een lange lijn. Bij het praktijkspeuren leert je hond het uitgezette spoor uit te werken en zich daarbij volledig te focussen op de specifieke en persoonlijke geur van het spoor om zodoende de “vermiste” persoon zo snel en gedegen mogelijk te vinden. Praktijkspeuren is geschikt voor alle honden; van groot tot klein en van pup tot oudere hond.

De beginnersles duurt 1 uur. De groep bestaat uit 3 honden. Om de beurt is er een hond aan het werk. We helpen elkaar met het uitzetten van de sporen. De honden die niet aan de beurt zijn wachten in de auto op hun beurt. er is altijd iemand bij de auto’s om de boel in de gaten te houden.

Iedere week gaan we naar een andere locatie waardoor het voor iedereen een uitdaging blijft. De lessen zijn geschikt voor beginnende honden maar ook voor de hond met ervaring.

Wanneer?
Vrijdag 13-08 van 09.30 tot 10.30 uur
Vrijdag 20-08 van 09.30 tot 10.30 uur
Vrijdag 27-08 van 09.30 tot 10.30 uur
Aantal cursiten?
6 combinaties
Prijs?
€25,00

 

Inschrijfformulier

Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor een cursus of workshop.

Stap 1 van 3

  • Let op, hier eerst de juiste cursus selecteren...
  • 0,00 €
  • DD slash MM slash JJJJ
    Gewenste (voorkeur) datum, puppycursus is op zaterdagochtend of woensdagavond.

Pin It on Pinterest

Share This