Begeleiding kinderen/volwassenen (extreme) angst voor honden

Begeleiding Kinderen/volwassenen met (extreme) angst voor honden

Ik geef trainingen aan kinderen en volwassenen die extreme angst hebben voor honden. Omdat iedere angst en ieder mens anders is, is het moeilijk voor mij om te zeggen hoelang zoiets gaat duren en wat het resultaat zal zijn. Vandaar dat ik altijd een intake gesprek doe, waar ik aftast wat het probleem is en in hoeverre ik dat kan ombuigen. Globaal gezien ziet een training er als volgt uit.

Intake (duurt een uur en wordt geanalyseerd wat het probleem precies is en wat het plan van aan pak zal zijn).

Gevolgd door praktijktrainingen van meestal een half uur tot 3 kwartier. Deze praktijktrainingen worden altijd in de voorgaande les besproken. We bespreken dan wat we gaan behandelen en waar we de moeilijkheid/intensiviteit gaan opvoeren. Alles gaat vanuit het kind – volwassene. We trainen nooit met druk en de training is gebaseerd op het overwinnen van angst door het kind – de volwassene zelf. Ik gebruik heel veel hulpmiddelen om de situatie zo aangenaam mogelijk te maken en zo voeren we de moeilijkheid iedere week een beetje op.

Ik heb in het verleden erg goede resultaten geboekt met kinderen en volwassenen. Kinderen die nu gewoon weer durven spelen bij kinderen die een hond hebben of zelfs met de hond van de buurvrouw nu durven uitlaten en volwassenen die weten wat ze moeten doen als er een hond ben hen in de buurt komt.

De kosten zijn gebaseerd op een uur tarief van 65,00 euro per uur en ze worden teruggerekend naar de tijd die we daadwerkelijk trainen. De trainingen vinden plaats op de hondenschool, wanneer het jou schikt.

Inschrijving via de mail: info@hondentrainingscentrumlianne.nl

En deze foto zegt genoeg denk ik, Marie (die doodsbang was voor honden) samen met Bikkel

 

 

 

 

NIEUWS

Een hond is voor het leven niet alleen voor een lockdown

A dog is for life, not just for lockdown Deze week staat natuurlijk geheel in het teken van de afgekondigde coronamaatregelen. De lockdown wordt verscherpt en honden lijken nog onze enige uitweg. Gisteren werd ik gebeld door de krant met de vraag wat voor invloed de...

Online vuurwerktraining

Vuurwerktraining via Facebook We hebben op dit moment een facebookgroep opgericht om de pups/honden voor te bereiden op het vuurwerk (wat eigenlijk dit jaar niet afgestoken mag worden). Wat kun je terug vinden op deze pagina: Lezing over angst bij honden, hoe je...

HTC Lianne

aangelsoten bij Martin Gaus Hondenscholen

Halstersebaan 23A
4727 SC Moerstraten
  0165 301 125
   06-21255654
  info@htclianne.nl

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 21.00
Zaterdag: 08.00 tot 12.00 uur

algemeen

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op een eenvoudige manier contact met ons opnemen? Laat uw vraag hieronder achter en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Pin It on Pinterest

Share This